Ako redovno pratite emisije o uređenju enterijera čim naiđu na televiziji imamo pravu poslasticu za vas! Radi se o emisiji „The Great Interior Design Challenge” kanala BBC 2 koja se stvarno gleda u jednom dahu! Idealna je za opušteno popodne kada želite malo ’isključiti moždane vijuge’ i pronaći nove ideje kako biste na jeftin način mogli redizajnirati sopstveni životni prostor.

Koncept emisije bazira se na pronalasku talentovanih i još neotkrivenih amatera koji imaju ’dobro oko’ i koji se u slobodno vrijeme vole baviti preuređenjem enterijera. Zanimljive i često šašave kombinacije boja te zaigrana i maštovita upotreba dekorativnih detalja učesnika ono su što izdvaja ovu emisiju od ostalih.

U svakoj emisiji troje amatera ima mogućnost da pokaže svoju kreativnu stranu a pobjednik prelazi u naredni krug. Svako od njih ima zadatak da preuredi jednu prostoriju u skladu sa željama vlasnika a sve se odvija pod budnim okom profesionalaca u ovom poslu Daniel-a Hopwood-a i Sophie Robinson. Takmičenje se u svakoj epizodi seli u neki drugi grad u Engleskoj tako da imamo mogućnost da pratimo transformacije najrazličitijih građevina. Tokom emisije su tako transformisani čitavi dvorci, seoske kućice, vile, moderni stanovi kao i mnoga druga mjesta.

Emisija je posebno interesantna zato što su u središtvu zbivanja potpuni amateri koje povezuje velika ljubav prema kreativnim projektima i uređenju enterijera. U nastavku pogledajte jednu od najpopularnjih epizoda čija se radnja zbiva u jednom tipičnom britanskom gradiću, a zadatak ispred kandidata nije nimalo jednostavan: radi se o redizajnu prostora sa mnogo krivina i nepravilnosti čija je transformacija pravi izazov!

Izvor: Richard Kilgallon/YouTube

Podijeli ovo