Živite u stanu ali žarko želite imati baštu? Ukoliko imate makar i minimalni balkon imate priliku da ostvarite svoju želju. Balkonske bašte popularnije su nego ikada ranije i omogućavaju svima onima koji su baštovani u srcu da stvore svoj mali zeleni djelić raja u gradskim uslovima.

Ljudi širom svijeta sada transformišu svoje balkone u bašte. Ovaj koncept može biti izuzetno zabavan, a kao i sa mnogim drugim projektima često je najteži početak. U sljedećoj galeriji možete pronaći primjere stvarno nevjerovatnih bašti na balkonu koje su u kratkom roku kreirali skoro potpuni amateri, a isto možete učiniti i vi. Ne zaboravite da prije kreiranja balkonske bašte uzmete u obzir neke veoma bitne faktore poput strane svijeta ka kojoj je balkon okrenut i količine sunčevih zraka koje dopiru do balkona u toku dana.

Razmislite i tome u koje doba dana ćete najčešće koristiti balkon. Ukoliko ga koristite većinom u večernjem periodu razmislite o ugradnji neke vrste osvjetljenja ili lampica koje će vam pomoći da kreirate ugodnu i toplu atmosferu.

 

Podijeli ovo