Praznici su obično rezervisani za zabavu i igru a jedna od najzabavnijih aktivnosti koje možete raditi sa djecom tokom praznika je izrada kućica od medenjaka. Sigurno ste do sada bezbroj puta u američkim filmovima vidjeli ove simpatične tzv. ’gingerbread’ kućice koje se mogu dekorisati uz pomoć kreme, keksa, bombona i raznih slatkiša.

Ako ste poželjeli da i sami napravite jednu kućicu poput ovih imamo za vas prijedloge sedam različitih kućica čiji je proces izrade neizmjerno zabavan. Nakon što krenete praviti ove kućice primijetićete da če vam ideje prosto navirati same od sebe i da ćete pronalaziti stalno nove i zanimljive načine da dekorišete dom.

Prilikom izrade ovih kućica pored mašte ključna je i preciznost: što ste precizniji i što više detalja unesete na površinu kućice to će ona impresivnije izgledati. Za kreiranje baze najbolje je da koristite karton koji ćete zatim prekriti sa folijom i na nju fiksirati medenjak sa svih strana.

Nakon toga počinje najbolji dio-ukrašavanje. U nastavku pogledajte neke ideje kako biste kućice mogli ukrasiti na najzanimljiviji mogući način.

Foto: purewow.com

Foto: purewow.com

Foto: purewow.com

Foto: purewow.com

Foto: purewow.com

Foto: purewow.com

Foto: purewow.com

 

Podijeli ovo