Zamislite sljedeću scenu: vani pada kiša i vlada sveopšte sivilo, a vama se samo ostaje kod kuće. Kada ste kod kuće padne vam na pamet da biste voljeli napraviti neke lijepe kolače, kao na primjer čokoladne keksiće. Klasik koji nikad ne iznevjeri.

Uključite rernu kako bi se zagrijala i počnete sakupljati sve potrebne sastojke. Pomiješate maslac sa dvije vrste šećere, dodate potrebnu količinu jaja i vanilije i…o ne! Taman kada ste pomislili da će smjesa uskoro biti spremna za rernu shvatite da u vašem planu postoji jedan ozbiljan problem: nemate ni približno dovoljnu količinu brašna.

Foto: purewow

Najjednostavniji način da izbjegnete ovako razočaravajući scenario je u stvari vrlo jednostavan: pročitajte cijeli recept, od početka do kraja, prije nego što uopšte započnete sa pripremom kolača ili bilo kojeg drugog kolača koji se peče.

20 TRIKOVA DA VAM KOLAČI UVIJEK ISPADNU SAVRŠENO!

Foto: Pinterest

Vjerovatno sad mislite da vam nismo otkrili Ameriku i u pravu ste, ali ako malo bolje razmislite sigurno ćete se sjetiti da ste već bili u ovoj situaciji i da ste zato ostali bez omiljenih kolačića (ili neke druge omiljene poslastice).

NE SMIJETE PROPUSTITI RECEPT ZA OVAJ KOLAČ!

Kod kuvanja je situacije nešto drugačije budući da imamo više prostora za improvizaciju i mogućnosti da popravimo greške. Priprema kolača zahtijeva mnogo veći nivo preciznosti i vrlo pažljivo praćenje instrukcija. Kako u pola pripreme ne biste morali ići do prodavnice (još po kiši ako je u pitanju scenario sa početka teksta) pročitajte recept prije nego što se uopšte približiti rerni.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo