Planirate li veliki projekt uređenja kupatila ili preuređenja postojećeg tokom godine? Ako je odgovor potvrdan posljednja stvar koju ćete poželjeti je da se previše istrošite na dizajn koji je samo blijeda sijenka onoga što ste zamislili u glavi. Nakon što ste se konsultovali sa arhitektom i dekoraterom u vezi najboljih načina za iskorištavanje prostora koji vam je na raspolaganju vrijeme je da poradite na detaljima koji će sve učiniti lijepim i funkcionalnim tako da sve bude istovremeno dobro uklopljeno u budžet koji vam je na raspolaganju. Ovo su neki od ključnih detalja koji bi vam pomogli pomoći na putu ka vašem idealnom kupatilu.

Razmislite o ugradnji pločica u istoj boji na podu i na zidovima

Odabir iste boje pločica za zidove i pod čak i kada su one drugačijeg oblika učiniće da se uistinu maleni prostor vizuelno učini mnogo većim nego što je u stvarnosti. Ako možete ugraditi pločice samo do određene visine zida, razmislite o tome da dio između posljednjeg reda pločica i plafona ofarbate u boju koja će biti ista kao boja pločica.

Dodatni savjet: ako volite izgled kamena ali njegova ugradnja ne dolazi u obzir zbog ograničenog budžeta razmislite o mnogo jeftinijoj varijanti u vidu pristupačnih keramičkih pločica koje imitiraju izgled i teksturu kamena.

Foto: houzz.com

Podijeli ovo