Obično kada pričamo o dizajnerskim izborima posmatramo ih sa perspektive onog što bi se moglo svidjeti masama. Pri tome često zapostavljamo nešto mnogo važnije a to je ono što vas i vašu osobnost čini posebnom. Iz tog razloga posvećujemo ovaj članak načinima na koje možete dodati dašak jedinstvenosti prostoru u kojem provodite veliki dio vremena. Ovo su četiri načina na koje svoj dom možete učiniti samo svojim.

Kreirajte galerijski zid

Ako ste u potrazi za brzim načinom da dom učinite samo vašim, galerijski zid bi mogao biti savršen izbor za vas. Način na koji ćete rasporediti fotografije ili slike u domu dozvoljava vam da na dobar način prikažete ko ste u stvari i koje dijelove vaše ličnosti želite izložiti na zidu.

Prvi korak je da odlučite šta tačno želite prikazati na galerijskom zidu. Dobar izvor inspiracije su razne web stranice koje se bave sa uređenjem enterijera a možete se odlučiti da na zidu prikažete fotografije, filmske plakate, karte sa koncerata, postere sa inspirativnim citatima i još mnogo toga- izbor je samo vaš.

Nakon što ste odabrali koje ćete sve elemente iskoristiti idući logičan korak je da se odlučite na koji način ih želite rasporediti. Najbolja opcija je da raspored osmislite prije nego što bilo šta zakačite na zid tako da ćete na taj način imati mogućnost da se poigrate i napravite razne izmjene dok ne dođete do svog idealnog rasporeda.

Foto: freshome.com

Podijeli ovo