Upitajte sami sebe ovo pitanje (i budite iskreni prilikom odgovora): da li je vaš dom neuredan u ovom trenutku? Ako je odgovor potvrdan iako konstantno nešto brišete i slažete to znači da nemate pravi sistem za odlaganje određenih stvari u domu. U nastavku vam donosimo četiri najčešća uzročnika nereda u domu kao i efikasna rješenja za njih.

Gomila papira

Pošta, knjige, kuponi, reklamni materijal, časopisi.. ovo su samo neki od primjeraka papira koji vjerovatno prekrivaju veliki broj površina u vašem domu. U početku vam se čini kako on ne zauzima puno prostora što je tehnički i tačno ali problem nastaje kada se nagomila njegova prevelika količina tokom vremena.

Rješenje: uvijek u kući imajte malu kantu koja će biti namijenjena isključivo za odlaganje papira. Čim pročitate poštu bacite koverte i papir u tu kantu i nemojte ostavljati poštu da se gomila na stolu da ju pregledate kasnije. Ako želite sačuvati neke od dokumenata odvojite jednu posebnu fasciklu u kojoj ćete držati sve važne dokumente na jednom mjestu. Pregledajte police sa knjigama i donirajte lokalnoj biblioteci ili poklonite prijateljima one koje više ne želite zadržati.

Foto: Nomad_Soul/Shutterstock.com

Podijeli ovo