Veoma je teško zadržati visok nivo energije tokom dana u užurbanoj svakodnevnici. Iz tog razloga moramo pronaći svoje saveznike koji će nam oko toga pomagati svakodnevno, a nema boljeg mjesta za potragu od majke prirode. Ovo su četiri najbolje namirnice za podizanje energetskog nivoa u toku dana koji će vam pomoću da budete maksimalno produktivni i fokusirani.

Jaja

Nema sumnje da su jaja među najhranjivijim vrstama hrane koje postoje. Sadrže brojne vitamine i minerale koji pomažu našem tijelu da bude zdravo i puno energije. Osim toga, ona sadrže betain i kolin koji čuvaju zdravlje srca. Jaja vam, vjerovali u to ili ne, mogu pomoći da izgubite na težini. Ona sadrže ugljikohidrate u tragovima i puna su proteina i masti.

Pomažu nam da duže ostanemo siti, što znači da ćete lakše odoljevati grickalicama. Vjerojatno ste čuli da jaja sadrže puno holesterola što je i istina, ali ona ne povećavaju razinu holesterola u krvi. Naprotiv, mnoge su studije dokazale jaja zapravo smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Foto: happydieter.net

Podijeli ovo