Nakon što ste raščistili i konačno odbacili sve poluprazne bočice kupki, šampona i drugih proizvoda za higijenu i uljepšavanje vrijeme je za organizaciju onog što je preostalo. Ako si uzmete vremena za pažljivu organizaciju zaliha vaša jutra će teći uz mnogo manju dozu stresa nego obično. Kako biste unijeli red u najčešće ograničen prostor donosimo vam oprobane organizacijske metode i način na koji ih možete lako primijeniti u svom slučaju.

Otvorene police i medicinski ormarići

Ako vaše kupatilo već uključuje otvorene police ili medicinske ormariće iznad sudopera smatrajte se pravim srećnikom. Na jednom mjestu možete držati sve ono što je ključno za vaše dnevne potrebe.

Ova metoda dobra je za: držanje proizvoda koje koristimo svakodnevno poput pjene za brijanje, paste za zube i dnevne kreme. Na otvorenim policama postavite kutijice u lijepim bojama i uzorcima.

Nije preporučena za: čuvanje medikamenata koji bi se mogli ošetetiti u vlažnim i toplim uslovima kakvi obično preovladavaju u kupatilima. Nisu preporučljivi ni za proizvode koje ne koristite tako često.

Foto: houzz.com

Podijeli ovo