Koliko god jedan projekt redizajna doma može biti zabavan toliko je i zastrašujući. Nije nimalo jednostavno nekom prostoru dati novo ruho i pri tome ostati u okviru zadanog vremenskog roka i budžeta. Ovo su samo neki od faktora koje treba uzeti u obzir prije početka projekta kako bi se osigurala uspješna realizacija. U ovom slučaju priprema je ključna a za početak je važno da sami sebi postavite ova četiri ključna pitanja i donesete odluke na osnovu odgovora.

Koju funkciju želite za prostoriju koju planirate redizajnirati?

Funkcija je na prvom mjestu što se tiče uređenje enterijera. Koliko god vi željeli da vaša soba izgleda kao da je izašla na stranicama dizajnerskih časopisa to vam ništa neće značiti ukoliko se tu ne osjećate lijepo i ugodno. Kada planirate novi projekt redizajna prva stvar koju treba uzeti u obzir je projekcija vaših budućih aktivnosti i želja za tu prostoriju.

To možete otkriti ako si postavite pitanja kao što su sljedeća: da li će ovaj prostor imati samo jednu funkciju ili će biti multifunkcionalan? Ko će ju najčešće koristiti? Kakav će biti sistem skladištenja stvari u tom prostoru?

Foto: freshome.com

Podijeli ovo