Čak i tokom najnapornijih dana za koje imamo osjećaj da nikada neće završiti svako od nas može izdvojiti pet minuta da uljepša svoj životni prostor. Možda vam dolaze uskoro gosti u posjetu pa želite srediti kuću ili ja vama samima dosadio izgled vašeg doma. Šta god da je u pitanju, nevjerovatno je koliko toga možete napraviti za samo pet minuta.

Ako želite kreirati naviku da svakog dana odvojite pet minuta za uljepšavanja doma možete namjestiti podsjetnik na telefonu da vas svakog dana u isto vrijeme alarmira da to učinite. Mislite da pet minuta nije dovoljno kako biste napravili neku značajnu promjenu u domu? Dopustite da vas uvjerimo u suprotno sa sljedećim prijedlozima!

Pustite više svjetlosti u dom ili prigušite svjetlo tokom noći

Da li je trenutno dan dok ovo čitate? Širom otvorite zavjese, podignite roletne i pustite da u dom uđe što više prirodne svjetlosti. Kada prirodno svjetlo postane dio prostorija sve odmah izgleda mnogo ljepše i veselije. Ako imate još nešto dodatnog vremena uzmite krpu i na brzinu prebrišite prozore. Tokom noći uradite suprotno: isključite sve lustere i u prostoriji ostavite upaljene samo prigušene lampe, stone lampe ili svijeće.

Foto: apartmenttherapy.com

Podijeli ovo