Život u malom stanu definitivno ima mnogo više prednosti nego što mislimo. Budući da ste ograničeni sa prostorom mnogo lakše ćete se odlučiti za najbitnije stvari koje su apsolutno neophodne u domu i nećete imati prostora za mnogo gomilanja.

Još jedna olakšavajuća stavka kod malih prostora je što se mnogo jednostavnije možete odlučiti za odgovarajući dekor. Sigurno se pitate kako možete na pravi način pokazati svoj stil a to je izraženo i tokom prazničnog perioda kada stvarno želite prikazati svoj dom u najljepšem mogućem svjetlu. Pogledajte na koje sve načine možete lijepo ukrasiti dom u prazničnom duhu.

Odaberite lijepu kolor paletu

Postoji jedan dizajnerski trik koji ne zavisi od prostora a to je igra sa bojama, odnosno kolor paletom. Nije važno da li imate dom sa malom ili velikom kvadraturom zato što u svakom slučaju važnu ulogu u ostavljanju dobrog dojma igra pravilan odabir boja. Prilikom odabira boje koja će biti tema vaše praznične dekoracije možete se odlučiti i za netradicionalne boje te umjesto crvene i zelene odabrati razne nijanse smeđe i bijele.

Foto: thespruce.com

Podijeli ovo