Nema boljeg načina da pobijedite tugu nakon povratka sa godišnjeg odmora od jednog dobrog projeka renoviranja. Ako niste spremni za neke veće projekte koji uključuju prevelike budžete bilo bi dobro da se fokusirate na manje prostorije u svom stanu, a i vi i mi dobro znamo da u ovom trenutku postoji jedna prostorija koja prosto vapi za vašom pažnjom- kupatilo. Samo nekoliko malih promjena u ovoj često zanemarenoj, a važnoj prostoriji u stanu može unijeti veliku dozu vedrine u vaš dom.

Naredni prijedlozi za renoviranje prilagođeni su ograničenom budžetu i ono što je najbolje: toliko su jednostavni da ih možete uraditi već preko ovog vikenda. Pa počnimo!

Tapeta u duhu školske table

Već smo vidjeli primjere tapeta sa efektom školske table u kuhinji, dječijoj pa čak i dnevnoj sobi, a naredni logičan korak su spavaća soba i kupatilo. Sa ovim izuzetno zabavnim i zanimljivim tapetama ne možete puno pogriješiti, a mašti možete dati na volju oko motiva koji će se naći na tapeti.

Kako biste postigli ovaj efekt možete i sami prefarbati zidove u crnu boju koja će se nakon sušenja pretvoriti u podlogu sličnu onoj kao kod školske table. Prilikom farbanja nemojte zaboraviti da obuhvatite okvir ogledala i držač za četkice za zube, a nakon sušenja počinje prava zabava! Na zidove možete nacrtati sve od kapljica kiše i motiva patkica sa kojima se vaše dijete kupa pa do raznih citata koje biste željeli imati u kupatilu. Ako ste malo skeptični oko ideje crnih zidova u kupatilu, možete se odlučiti da ofarbate samo vrata. Nebo je granica!

Podijeli ovo