U svakom domu se iz dana u dan odvija ista borba protiv mrlja i nečistoće. Ma koliko se trudili i čak i uz korištenje najboljih sredstava koja se mogu pronaći u prodavnicama neke od mrlja toliko su tvrdokorne da se jednostavno ne možete izboriti sa njima. Ako ste tek renovirali stan ili ste u tom procesu, a planirate da se odlučite za svjetlije i neutralne tonove tek onda ste u grču. Upravo taj trenutak je ključan, zato što se prije kupovine namještaja trebate dobro raspitati o načinu njihovog čišćenja.

Ili možete skratiti postupak i iščitati sljedeću mini listu u kojoj smo saželi sve najvažnije što trebate znati o najpopularnijim materijalima koji se koriste za pravljenje namještaja.

Koža

Koža je broj jedan materijal koji trebate uzeti u obzir pri odabiru budući da je izuzetno jednostavna za čišćenje i otporna na razne mrlje. Ovo međutim nije uvijek slučaj sa kožom u bijeloj, krem ili boji slonovače. U slučaju da imate djecu trebali biste odmah ipak razmisliti o opcijama u tamnijoj varijanti kao što su crna i smeđa kako biste unaprijed izbjegli glavobolju.

Osim što je jednostavan za čišćenje, namještaj presvučen sa kožom može vam trajati doživotno ako vodite o njemu računa na pravi način. Većina kožnih komada namještaja, kao što je kauč postaje mekša i udobnija sa vremenom i korištenjem, tako da će u stvari izgledati sve bolje i bolje.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo