Romantičan izgled mediteranskog stila u svima budi slike primorskih kuća, plave vode, sunčanih dana i živopisnih zalazaka sunca. Ove scene, međutim, ne moraju da žive samo u vašoj mašti. Moguće je da mediteransku eleganciju prenesete i u vaš dom i uživate u predivnom enterijeru tokom cele godine.

Osnovna pravila ovog stila su pronalaženje ravnoteže između enterijera i prirode pa i svi materijali koji se koriste treba da budu prirodni. Razmišljajte u pravcu materijala lakih za održavanje, zemljanim bojama i puno prirodne svetlosti. Sledećih sedam ključnih elemenata će vam pomoći da ovo postane stvarnost:

Boje

Boje koje karakterišu mediteransko područje mogu da budu jarke i zemljane. Česti su tonovi rubina, borovnice, smaragdnozelene, lapis plave i suncokret žute postavljeni prema pozadinskim nijansama zemljanih boja – kontrasti karakteristični za celu regiju.

Ako vam prekrivanje zidova jarkim bojama izgleda preterano možete se fokusirati na akcente. Mediteranske kuće su tipično svetle sa zidovima zemljanih boja koji su ukrašeni šarenim pličicama, tekstilima i jarkim bojama. Obojite platno nekom živom bojom ili uramite vaše omiljeno parče platna za dodatak tonova.

Foto: najboljamamanasvetu.com

Podijeli ovo