Svi znamo da je krema za sunčanje izuzetno važna ako želimo imati zdravi dan na plaži. Da li ste znali da vjerovatno pravite dosta grešaka prilikom njenog korištenja? Postoje mnoge karakteristike kreme za sunčanje kojih najvjerovatnije niste svjesni. Ova zaštitna krema može nam pomoći kada su vani visoke temperature, ali je podjednako važna i usred zime. Krema za sunčanje bi se uvijek trebala nalaziti u vašoj torbici kako biste spriječili nastanak diskoloracije, pjega od starosti i hiperpigmentacije.

Krema za sunčanje sadrži mnoštvo sastojaka koji štite vašu kožu od štetnih zraka sunca. Važno je nanijeti ju na kožu prije svakog izlaska iz kuće. Radi se o veoma jednostavnom koraku koji vas kasnije može spasiti od mnogih problema sa kožom. Kada pročitate narednih sedam grešaka koje većina nas pravi prilikom korištenja kreme za sunčanje, nećete više imati izgovore da ju ne koristite.

Nanesete ju jednom i onda zaboravite na nju

Sudeći prema mišljenju vodećih dermatologa, kremu za sunčanje trebate nanositi ponovo više puta tokom dana kako bi bila efektna. Svakih nekoliko sati trebate nanijeti tanak sloj kreme kako biste postigli željeni efekt.

Foto: RossHelen/Shutterstock.com

Podijeli ovo