U moru igračaka koje se mogu pronaći u prodavnicama i tržnim centrima teško je pronaći nešto stvarno jedinstveno za mališane. Za njih uvijek želimo samo najbolje tako da važnu ulogu pri kupovini igraju i kvalitet kao i materijal od kojeg su igračke izrađene.

Ukoliko još uvijek niste kupili poklone za vaše najmlađe razmislite o tome da ove godine odaberete igračku koja je ručno rađena od prirodnog pamuka i u čije su stvaranje uključene vrijedne ruke nekoliko generacija jedne porodice. Ovo je priča porodice Miklec o jednom malom heklanom zecu koji će vas osvojiti na prvi pogled.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Ispričajte nam kako je nastao BezaBu?

BezaBu je obiteljski projekt u koji su uključeni svi članovi obitelji Miklec. Sve je počelo još dok je baka Liljana svojoj kćeri heklala i izrađivala odjeću i namještaj za lutke. U međuvremenu su ujo Andrija i mama Danijela odrasli i stigao je maleni Jakov. Za njega je baka izradila malenog heklanog zeca. On ga je dočekao u krevetiću po izlasku iz rodilišta. Jakov danas ima dvije i pol godine i svog zeca nosi sa sobom posvuda, a mama je baku potaknula da počne raditi zekane i za drugu djecu.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Kome su namijenjene igračke koje nastaju u vašoj radionici?

Zekani su zamišljeni kao igračke od rođenja do škole. U današnjem konzumerizmu, ovako nešto je vrijednost koja je nas oduševila. Ručno heklani zečevi namijenjeni su bebama od njihova rođenja. Svojom teksturom pružaju sigurnost i utjehu. Duguljaste uši pružaju dobru masažu upaljenim desnima kod novorođenčadi. Izvezene oči, nos i uči bebama su zanimljiv kontrast te ih pokušavaju dohvatiti rukama. Odjeća zeca se može skidati i uskoro ćemo u ponudi imati kolekciju odjeće što će sigurno biti zanimljivo većoj djeci. Ideja je da zec bude uz dijete od rođenja i da ga prati u svim fazama odrastanja.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Šta je ono što razlikuje BezaBu igračke od drugih?

Velika je prednost  što se zec može prati u perilici rublja jer je napravljen od pamučnog konca te ima antialergenu ispunu, a svi su dijelovi šivani te nema opasnosti za tek rođene bebe.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Kako izgleda jedna BezaBu igračka?

Zec BezaBu je okvirne visine 23 cm i raspona ruku 15 cm. Trenutno se mogu naručiti zečevi u dvije varijante odjeće koja se skida. Hlačice za zeca dječaka i haljina za zeca djevojčicu. Zečica Divna u haljini mentol boje, zečica Mila u roza haljinici te zečevi Hrabri, Jaki i Slatki u svijetloplavoj, tamnoplavoj i bijeloj boji.

Zašto pokloniti svom djetetu BezaBu?

Bezabu je istovremeno  unikat, od prirodnih materijala, spoj tradicije i modernoga, didaktički oblikovan, tješilica s mekanim repićem koji oponaša unutrašnjost maternice svojim resicama, grickalica za upaljene desni, lutka kojoj se može skidati i oblačiti odjeća.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Kao takav predivan je poklon te smo posebnu pažnju posvetili pakiranju. Dolazi u bijeloj kutiji veličine 25 x 18 x 15 cm te je umotan u mašne. Prije pakiranja zec se posebno čisti te dolazi bebama koje ga odmah mogu koristiti. Uz svakog zekana stiže njegova dekica na kojoj je ručno izvezeno ime BezaBu te osobna karta zeca i njegova zečja priča.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Trenutno se zekani mogu vidjeti na našoj facebook i instagram stranici, a uskoro se nadamo da će se moći pronaći specijaliziranim handcraft trgovinama.

Foto: Sanja Lydia Kulušić

Podijeli ovo