Svi zaljubljenici u dizajn i uređenje enterijera dijele jednu istu zajedničku stvar: osjećaj brzog kucanja srca i drhtanja u trenutku kada u svojim rukama drže primjerak novog IKEA kataloga za narednu godinu. Ipak je to brend koji nas je pratio od samih početaka i stoji iza kupovine sofe za naš prvi stan, ramova koji krase slike na našim zidovima i polica na kojima se nalaze omiljene knjige svih ukućana. Švedski gigant za proizvodnju namještaja i aksesoara za unutrašnji dekor već odavno važi za pravog trendsetera tako da ne čudi zašto se vijesti o izlasku novog kataloga sa uzbuđenjem prate i iščekuju u cijelom svijetu.

Tema za 2018. godinu je „napravite prostor za život”, a PR služba švedske kompanije pojasnila je da će misija za narednu godinu biti kreiranje prostora za sve one stvari koje volite u životu.

Za novu IKEA liniju stručnjaci kažu da se odlikuje jednostavnošću, individualnošću i raznim mogućnostima za stvaranje toplog i udobnog mjesta okupljanja sa porodicom i prijateljima. Kao i u svakoj dosadašnjoj kolekciji, IKEA uspješno kombinuje elemente svojih uvijek dobro prodavanih klasika i dodataka koji prate i diktiraju trendove. Ovo su neki od trendova i predmeta iz kolekcije za 2018. godinu koji su nam posebno privukli pažnju.

MYRHEDEN ram

Pametan, jednostavan i elegantan- to su samo neke od kvaliteta Myrheden rama koji nas je osvojio istog trenutka kada smo ga ugledali. Odlično pristaje svakoj prostoriju u stanu i pomaže vam da organizujete stvari koje želite pokazati u prostoru. Iako se čini da se radi o običnoj metalnoj mreži, Myrheden je mnogo više od toga zato što za njega možete zakačiti omiljene fotografije sa putovanja, napraviti svoju mapu sa inspirativnim receptima ili savjetima koje planirate primijeniti i još mnogo, mnogo toga.

Foto: IKEA

Podijeli ovo