Ako ste minimalista i preferirate prvenstveno funkcionalno uređenje prostora, ovako sređen prostor može vas inspirisati da prilikom avanture zvane adaptacija uklonite pregradne zidove i vašem stanu date prozračnost u kojoj ćete sigurni uživati.

Ovaj topli i pomalo neobični porodični dom uređen je s mnogo lijepih detalja koji sa posmatračem komuniciraju na zanimljiv način.

foto: home-designing.com

Prostor odlično pristaje onima sa užurbanom svakodnevnicom i organizovan je sa mnogo kvalitetnih dizajnerskih rješenja kao što su police i kutije za odlaganje stvari.

Akcentovani zidovi u tamnoj boji na kojem su smještene knjige i televizor postali su noseći dio dnevnog boravka, što je odličan način da uspiješno zadržite pažnju svakog gosta ali i da sebi priuštite mnogo opuštajućih trenutaka.

foto: home-designing.com

Trpezarijski sto sa stolicama od nelakiranog sirovog drveta, još jedan je od elemenata koji ovom djelu stana daje na ugodnosti i prijatnoj auri.

Budući da prostor već dobija veliku dozu dnevne svjetlosti elementi rasvjete svedeni su samo na one najneophodnije, pa se tako ističu ukrasni mali reflektori iznad kuhinjskog stola koji su odlična alternativa za inače dosadnjikave uobičajene lustere.

foto: home-designing.com

Koncept otvorenog prostora oslobođen je svih ograničenja i prividno je podjeljen sa samo jednom pregradnom policom koja vizualno odvaja trpezariju od hodnika. Upravo ovo omogućava bolju prohodnost stana što je idealno za slobodno cirkulisanje životne energije i neumornu dječiju igru.

foto: home-designing.com

Zanimljiv je i dekorativni izbor za zidove. Umjesto slika i fotografija odabir je pao na tablu od pluta na koju je uz pomoć pribadača zakačen čitav niz zanimljivih sitnica kao i važnih zabilješki.

foto: home-designing.com

Nadamo se da smo vam bar približno dočarali naš utisak o jednom naizgled potpuno običnom stanu čijoj posebnosti pridonose upravo njegovi ukućani.

Podijeli ovo