Žena koja stoji iza veoma popularnog lifestyle i dizajnerskog bloga “My Scandinavian Home” (Moj skandinavski dom), Niki Brantmark, poprilično dobro poznaje skandinavski dekorativni stil iako ne potiče iz ovih krajeva. Ona dolazi iz Londona ali se preselila u Švedsku prije više od deset godina i sada živi sa svojom porodicom u prekrasnoj porodičnoj kući pored mora.

Foto: ktchnmag.com

Ona svoj dom zasniva na jednostavnoj viziji: želi da inspiriše svoje istomišljenike sa uglađenim skandinavskim stilom koji se često zasniva na vintage i industrijskim detaljima. Sadržaj njenog bloga čine uradi sam video tutorijali, vijesti o posljednjim trendovima, fotografije zanimljivih domova uređenih u tom stilu i raznih proizvoda.

Foto: ktchnmag.com

Dok je dizajnirala svoju kuhinju njen cilj bio je da unese više svjetlosti u prostor. Kada se tek uselila u dom on je bio poprilično mračan. Prva stvar koja joj je bila na umu kada je ušla u novi dom bila je da uneste što više svjetlosti u prostor a to je i jedna od stvari koje su uvijek u fokusu u slučaju skandinavskih domova.

Rezultat njenog projekta uređenja savršeni je primjerak skandinavskog dizajna. Radi se o veoma opuštenom i udobnom prostoru koji je veoma čisto i minimalistički uređen. Elementi poput stakla, drveta i gline zaslužni su za dašak naturalnosti u njenom domu a više o njenom procesu uređenja saznajte u videu ispod.

Podijeli ovo