Ponekad je kombinacija stilova efektnija od uređenja u samo jednom stilu. Upravo to je slučaj sa japandi stilom koji je počeo osvajati svijet u 2017. godini a njegov pohod nastavlja se i u ovoj godini. Ova hibridna estetika kombinuje moderni i rustikalni izgled tipičan za skandinavski stil i nordijske zemlje sa tradicionalističkom elegancijom po kojoj je poznat japanski stil. Ovi stilovi zajedno čine jedan novi i sve omiljeniji oblik minimalizma. Ako vas je ovaj koncept zaintrigirao ne propustite priliku da saznate više o njemu na narednim stranicama.

Šta je tačno japandi?

Najjednostavnije rečeno, japandi predstavlja jedan hibridni trend. Ovaj novi vid minimalizma uzima moderni dojam koji ostavlja skandinavski stil i kombunuje ga sa bezvremenskom elegancijom koja je karakteristična za japansku estetiku.

Ne čudi što je došlo do spajanja baš ove dvije estetike. Iako se ove zemlje nalaze na potpuno drugim djelovima planete baziraju se na sličnim principima. Obe se baziraju na minimalizmu i naglašavaju važnost kreiranja prostora u kojima je funkcionalnost na prvom mjestu. Prema ovim stilovima estetika se stvara sa nekoliko ’statement’ odnosno glavnih komada umjesto sa mnoštvom različitih dekorativnih detalja.

Foto: freshome.com

Podijeli ovo