Čovjekov dom je njegov dvorac, njegovo malo carstvo u kojem provodi veliki broj važnih životnih trenutaka. Buđenje u istim starim plahtama, sjedenje u uglu najudobnije sofe na kojoj ste ikada sjedili, gledanje u sliku koju volite još od djetinjstva- sve to su osjećanja koja nam donose komfor i utjehu. Ali, kao i sve druge stvari, ovaj osjećaj nam ponekad može postati previše monoton.

Vjerovatno ste čuli ili i sami doživjeli kreativnu blokadu koju doživljavaju umjetnici i pisci. Kao što vaš posao može postati rutinski i preći u monotoniju, isto se može dogoditi i sa izgledom enterijera u kojem živite. U tom trenutku ćete zaželjeti promjenu, ali vjerovatno nećete znati odakle da krenete. Ukoliko ste shvatili da se i sami nalazite u sličnoj situaciji ili postoji pretnja da se uskoro u njoj nađete, donosimo nekoliko izvora inspiracije koji bi vam mogli odlično poslužiti u borbi protiv rutine.

Ukradite ideje sa društvenih mreža

Društvene mreže su stalni i nepresušni izvor inspiracije za uređenje enterijera. Obično su omiljena destinacija svih kreativaca Pinterest i Instagram, a pomoću nekoliko ključnih riječi koje ukucate u pretraživač u sklopu ovih aplikacija dobijate pristup nevjerovatnim primjerima načina na koje su svoje domove uredili dekorateri, arhitekte, blogeri i filmske zvijezde. Ako vam se sviđa stil određenog dizajnera zapratite njihov blog, zatim ljude koje oni prate i tako ćete već dobiti odličan izvor raznih ideja.

Foto: dmarge.com

Podijeli ovo