Dani studiranja i života sa cimerima odavno su prošli i sada je došlo vrijeme da opremate svoj prvi pravi ’ozbiljni’ dom. Recite zbogom posuđenim stolovima i stolicama, iskrzanim posterima koji su izblijedili od dugogodišnjeg stajanja na zidu i tepisima koje nikada do kraja niste očistili nakon one nezaboravne novogodišnje zabave koju ste organizovali u svom stanu prije par godina.

Vaš novi, ’odrasli’ dom treba biti mjesto u kojem ćete se vi i vaši gosti u svakom trenutku osjećati udobno i opušteno, što znači da morate konačno raskrstiti sa prošlošću. Postoji nekoliko jednostavnih načina na koje možete na brzinu pretvoriti vaš dom u oazu relaksacije.

Esencijalni komadi

Stolić u dnevnoj sobi jedan je od najvažnijih komada namještaja u svakoj dnevnoj sobi. To je vizuelni mamac kojem se prilagođava ostatak prostorije, odlično mjesto za skladištenje i platforma za serviranje hrane i pića. Odvojite si dovoljno vremena da odaberete odgovarajući ormarić, bilo da se radi o staklenom, drvenom ili stolu od nekog drugog materijala.

Još jedan esencijalni komad namještaja u svakom domu je i trpezarijski sto. Njega takođe trebate pažljivo odabrati budući da ćete vi i članovi porodice provoditi dosta vremena za njim i oko njega. Ako odaberete odgovarajući i najpraktičniji model značajno ćete si olakšati život.

Nakon što se preselite u svoj prvi ozbiljni dom morate zaboraviti na ručanje iz kartonskih tanjirića uz pomoć plastičnih kašika. Ne morate izdvojiti mnogo novca za posuđe, ali bitno je da je funkcionalno i da lijepo izgleda.

Čitanje je uvijek u modi, a svaki ljubitelj knjiga želi da sa ponosom prikaže svoju kolekciju tako da dobro mjesto za držanje knjiga treba biti neizostavan dio svakog doma. Nije bitno da li ćete za početak imati samo jednu malu policu ili čitav plakar, ali ovo treba biti neizostavan dekorativni element za svaki dom koji impresionira.

Podijeli ovo