Razmislite o stanju svog doma dok počinjete čitati ovaj članak. Činjenica da ste ga otvorili znači vjerovatno da mu je jedno dobro preuređenje i više nego potrebno. Ne brinite, svi smo bili na vašem mjestu. U jednom trenutku sve izgleda čak i malo presavršeno i raspoređeno na pravom mjestu, a već u drugom izgleda kao da je tornado prošao kroz cijeli kuću.

Početak nove godine odlično je vrijeme da iskoristite produktivni elan kako biste napravili efektnu promjenu u domu. Donosimo vam plan organizacije doma kojim možete postići odličan efekt za samo četiri sedmice!

Dovedite garderobu ponovo u formu

Preskočite slaganje prema bojama i organizujte umjesto toga odjeću prema sezonama. Dobra ideja je da ormar organizujete kao prema vremenskoj liniji po kojoj se kreću godišnja doba. Slažite odjeću od one za toplije do one za hladnije vrijeme od lijevo prema desno. Započnite sa majicama bez rukava ili majicama sa kratkim rukavima, zatim nastavite sa asimetričnim majicama i završite sa majicama dugih rukava. Haljine možete slagati po dužini, od kraćih do dugih. Ovakav pristup dozvoljava vam da imato bolju preglednost stanja sa odjećom u vašem ormaru.

Foto: purewow.com

Podijeli ovo