Izbor omiljenih boja varira u skladu sa ličnpću vlasnika doma tako da su neki fanovi isključivo svijetlih i neutralnih tonova koji im daju osjećaj sigurnosti dok su drugi nešto hrabriji i vole eksperimentisati. Dobra vijest je da, kada su boje u pitanju, ne postoji tako nešto što se zove idealna paleta boja već je ona nešto što se mora i treba prilagođavati pojedinačnom ukusu različitih ljudi.

Svi smo mi bili u domovima gdje se činilo kako su boje raspoređene na čudan način a krajnji rezultat je bio da prostorije nisu izgledale dobro povezane i uvezane. Kako se to ne bi dogodilo i u vašem domu pratite sljedeće savjete stručnjaka o pravilnom načinu rasporeda boja u domu.

Odaberite boju koja se može lako uklopiti

Jedan od najjednostavnijih načina da stvorite kohezivan osjećaj je da konzistentno koristiti jednu boju na zidovima kako biste povezali različite prostore u domu. Ovo je pogotovo slučaj za domove sa otvorenim planom, a najbolji izbor u tom slučaju je neka neutralna i lako prilagodljiva boja. To ne znači da automatski trebate odabrati sivu ili bež ili bijelu boju ali ono što je bitno je da foaje, hodnici i glavna prostorija u domu svi trebaju biti iste boje kako biste imali vizuelno dobro povezan prostor.

Foto: houzz.com

 

Podijeli ovo