Frižider je sigurno jedan od centralnih komada namještaja i tehnike u svakom domu. Koristi se na dnevnoj bazi i ma koliko vam se činilo kako nema koriisti da ga slažete svaki dan, upravo iz tog razloga, dobra organizacija će vam pomoći da frižider bude uredan stalno, bez previše vašeg truda.

S druge strane jako je važno u koji dio frižidera stavljate koje namirnice posebno ljeti kada se sve više kvari.

Jaja i mliječni proizvodi

Shutterstock

Jaja je najbolje držati u dijelu frižidera u kome je temperatura najkonstantnija, a to su police koje se nalaze na samoj sredini frižidera. Tamo se temperatura rijetko mijenja, a pošto su jaja veoma osjetljiva posebno u ovom ljetnjem periodu najbolje bi bilo da ih držite upravo tamo.

Mlijeko nikada nemojte držati na vratima iako je to kod većine običaj, jer na taj način često mijenja temperatura zbog konstantnog otvaranja. Mlijeko uvijek držite na najnižoj polici u zadnjem dijelu frižidera.

Puter i meki sirevi ne moraju biti na jako hladnom mjestu tako da ih možete držati na najvišoj polici. Samo je važno da sireve koji imaju jaći miris čuvate u zatvorenim posudama.

Jogurt, svježi sir, pavlaku i ostale mliječne proizvode takođe držite na posljednjoj polici u zadnjem dijela, što zbog temperature što zbog prosipanja koje bi se moglo desiti.

Podijeli ovo