Glamurozno uređenje, blještavilo, šljokice i sjaj nisu za svakoga ali predstavljaju izuzetno efektan način dekoracije doma ukoliko se doziraju i iskoriste na pravi način. Ako želite unijeti malo glamura u dom ali to želite učiniti sa mjerom i stilom vodite se sljedećim savjetima.

Budite hrabri sa bojama i printovima

U slučaju glamuroznih enterijera sve se vrti oko ostavljanja upečatljivog utiska a nema boljeg načina da to učinite od hrabrih boja i zanimljivih printova. Odaberite boje, teksture i printove koji vam odgovaraju i koji se slažu sa vašim ukusom pa zatim gradite ostatak dekora oko ovih osnovnih tačaka.

Bez obzira na to koji vas stil najviše inspiriše ne zaboravite 60-30-10 pravilo o kojem smo već pisali (kada koristite paletu od tri boje dekorišite 60% prostorije sa dominantnom bojom, 30% sa sekundarnom i 10% sa ostatkom). Stručnjaci preporučuju da za početak dominantna boja bude neka neutralna nijansa, ali u slučaju da se ipak odlučite za neku hrabriju varijantu onda odaberite neutralnije boje za ostatak prostorije.

Foto: freshome.com

Podijeli ovo