Postoje ti neki prostori u koje se zaljubite odmah. Što zbog izgleda, a što zbog ideje boravljenja u njima: odmora, opuštanja, ljetovanja, istraživanja. Jedna takva kućica postoji u Grožnjanu i upravo je u potpunosti obnovljena da zadrži svoj starinski šarm, ali i da svejedno pruži svim modernim putnicima ono što im treba za ugodan odmor.

Foto: journal.hr

Smjestila se u centru pitoresknog Grožnjana, koji je poznat i kao grad umjetnika. Dokaz toga su galerije i ateljei na svakom koraku, na koje ćete naići u šetnji uskim srednjovjekovnim ulicama, kao i na umjetnike koji na licu mjesta stvaraju djela. Tu prekrasnu umjetničku atmosferu ostvaruje oko dvadeset galerija i ateljea, a grad ima i ljetnu filmsku školu te je i Međunarodni kulturni centar hrvatske glazbene mladeži. Krajem septembra u Grožnjanu održava se i festival Ex tempore koji okuplja više od tristo umjetnika iz cijele Europe te tijekom festivala grad postaje jedna velika galerija na otvorenome.

Foto: journal.hr

Kamena kućica se prostire na tri kata i u svojih 64 m2 može primiti četiri osobe. Gostima su na raspolaganju dvije sobe te zajednički prostori za druženje, kao što su kuhinja i blagovaonica, a mogu se okupiti i oko kamina. Kućica ima podno grijanje i klimu tako da možete birati koje godišnje doba u njoj želite provesti.

Foto: journal.hr

Drvene stepenice vode iz prizemlja na oba kata na kojima su smještene spavaće sobe. Cijeli interijer je uređen u provansalskom stilu s povremenim dodatkom shabby chic detalja – namještaj je rađen po mjeri dok su određeni komadi pronađeni u antikvarijatu u Trstu. Kada je pronađena, kućica je bila u jako lošem stanju, no njen je duh odmah odredio i stil uređenja. Zahvatima kompletne renovacije ostavljeni su neki podsjetnici na prošlost, poput otkrivenih kamenih zidova.

Foto: journal.hr

Foto: journal.hr

Foto: journal.hr

 

Prizemlje izlazi na dvorište iz kojeg odmah može krenuti šetnja uličicama grada i to je jedna od prednosti lokacije. Kućica koju ćete prepoznati po prozorima boje lavande je smještena na idealnoj lokaciji da doživite mir unutrašnjosti Istre, ali i da niste daleko od mora, stoga pruža zaista kompletnu sliku savršenog odmora.

Foto: journal.hr

Ovu kućicu možete pronaći na Instagramu.

Izvor: journal.hr

Podijeli ovo