Nekada je dovoljno jako malo da biste potpuno promijenili izgled doma. Ali, da li je moguće da ga u isto vrijeme učinite modernijim i lakšim za život?

Evo odličnih vijesti. Ovih sedam stvari će vašu kuću učiniti funkcionalnijom za porodični život. Nabavite sledeće:

Šine za slike i fotografije

Priznaćete da je ovo savršena ideja i lako primjenljiva u svakom domu. Šine vam omogućavaju da mijenjate slike i fotografije koliko god često želite. Možete lako dodati i nove i pomjeriti ih u stranu, bez potrebe da ponovo bušite rupe. Šine je lako namjestiti (kao i police), a mogu biti od drveta, metala, plastike… Na ulazu, šina može biti jako korisna za odlaganje ključeva i pošte.

Žica za sudoperu

Ova korisna stvarčica pravi prostor između sudova i dna sudopere koja postaje lakša za održavanje. Žica služi i za odlaganje opranih sudova u sudoperi što cijelu kuhinju čini urednijom. Jako, jako korisna stvarčica.

Mjesto za punjenje svih uređaja

Svaki moderni dom je pun kablova koji znaju lako i da nestanu jer se stalno prenose sa jednog mjesta na drugo. Dodijelite im zato jedno mjesto i istovremeno ih sklonite sa vidika pravljenjem posebne stanice za punjenje uređaja. Iskoristite ormar ili sto koji imate, dobra je i kutija. Probušite par rupica, provucite kablove i sve će ljepše izgledati.

Dobra alternativa su i kancelarijske zakačke koje mogu da uhvate nekoliko kablova i drže ih na pozadini stola ili police.

Tehno kutija

Vaša dnevna soba može da izgleda moderno, stilizovano i uvijek uredno uz pomoć jednostavne stvari kao što je tehno kutija. Uz pomoć ove “spravice” svi daljinski će biti na jednom mjestu i sakriveni.

Dovoljno je da upotrijebite dekorativnu kutiju na vašem stočiću ili pored kreveta u dnevnoj sobi kao savršeno mjesto za daljinske upravljače i druge tehnološke stvarčice. Nećete morati da ih tražite kad vam trebaju niti da ih gledate kad vam ne trebaju.

Terarijum za biljke

Terarijum je staklena posuda napunjena zemljom i kamenjem u kojoj se drže i gaje tropske biljke. Prelijepo izgleda, a biljke koje su u njemu je jako lako održavati. Uljepšaće na jednostavan i poseban način svaki kutak u vašem domu.

Postavite terarijum u kuhinju, na radni sto, u kupatilo ili neko drugo mjesto na kome biste voljeli malo zelenila.

Moderne sijalice i lampe

Bilo da vam je potrebno svjetlo za kuvanje, čitanje, romantičan ambijent ili prigušeno svjetlo u uglu dnevne sobe, možete imati sve uz pomoć samo jedne sijalice.

Najmodernije sijalice na tržištu su one koje mijenjaju boju i intenzitet svjetla i to na daljinu – upravljanjem sa mobilnog telefona. Nije potrebna nikakva posebna promjena, dovoljno je da promijenite sijalice.

Što se lampi tiče, korisne su one koje mijenjaju poziciju kretanjem po šinama i one koje vise iznad stola, ali nisu provučene kroz plafon već im kabal dolazi sa strane.

Naslonjeno ogledalo

Nije neophodno da težinu velikog ogledala stavite na dvije tačke na jednom zidu. Rasporedite je ravnomjernije između poda i zida jednostavnim naslanjanjem.

Osim toga, ovako postavljeno ogledalo izdužuje i sužava. Efekat koji je uvijek dobrodošao.

Tekst: najboljamamanasvetu.com

Podijeli ovo