Ako biste imali milione na bankovnom računu na šta biste ih potrošili? Poznati i slavni nisu dugo razmišljali o odgovoru na to pitanje već su se odmah bacili na potragu za najluksuznijim nekretninama. Ko je pobjedio u toj utrci?

Jedan od pobjednika je svakako magnat Howard Stern koji je potrošio vrtoglavih deset miliona dolara samo na proces renoviranja svoje vile. Za kupovinu ovog luksuznog imanja u Palm Beach-u na Floridi potrošio je samo tričava 52 miliona, a može se samo nagađati koji su bili sveukupni troškovi kada je kuća dovršena.

U vrhu liste je i ‘skromni bogataš’ Bill Gates koji se uvijek nalazi na listi najbogatijih ljudi na planeti. Iako je inače poznat kao vrlo štedljiva osoba ipak je malo otvorio novčanik prilikom kreiranja porodičnog doma iz snova. Porodica Gates živi u blizini glavnog američkog grada Washington-a a izabrali su imanje okruženo šumom i prekrasnom prirodom. Neki od najboljih dijelova ovog imanja su podzemne garaže u kojima mogu stati desetine auta, šest kuhinja u kojima je 24 časa dostupan privatni kuvar, ogroman akvarijum kao i privatna biblioteka koja oduzima dah.

Pogledajmo kako izgledaju neki od najekstravagantnijih domova slavnih osoba na čijem se uređenju stvarno nije štedilo!

Izvor: Talltanic/Youtube

Podijeli ovo