Učinite kuvanje, obroke i zabavu sa gostima jednostavnim aktivnostima uz odlično stiliziranu kuhinju prepunu korisnih detalja koji odgovaraju potrebama cijele porodice. Dopustite da vas inspirišu ove nevjerovatne transformacije kuhinjskog prostora i počnite planirati sopstveni make over ove prostorije u domu.

Prije: ništa posebno

Nema ništa loše u tome ako se odlučite za standardnu neutralnu kolor šemu ali ponekad cijela kombinacija boja može izgledati veoma monotono. Ova kuhinja u početku je izgledala prilično skučeno i dosadno a onda su joj se dogodile tri stvari: tekstura, boje i dašak privatnog stila vlasnika. Sve to je postignuto u sklopu postojećeg rasporeda prostora.

Foto: bhg.com

Poslije: svijetlo i puno mesinga

Pomjeranje sudopera do prozora bilo je pravi pogodak u slučaju ove kuhinje koja je tako poprimila mnogo funkcionalniji U oblik. Ormarići u boji gljiva u kontrastu su sa radnim površinama od bijelog kvarca i bijelim pločicama. Pločice su postavljene sve do plafona čime je prostorija vizuelno izdužena.

Foto: bhg.com

Prije: mnogo prostora za poboljšanja

Originalna kuhinja bila je premalena i odvojena od dnevne sobe uz pomoć minijaturne trpezarije. Zastarjeli žuti kućni aparati i sudoper u sličnoj boji doprinosili su starinskom izgledu prostorije kao i tamni ormarići koji su već izblijedili i podne pločice u bež boji. Prostor je prosto vapio za renoviranjem i funkcionalnijim rasporedom namještaja.

Foto: bhg.com

Poslije: kombinacija crne i zlatne

Nakon što su uklonjeni zidovi i rekonfigurisan raspored prostorije stvoren je otvoren i osunčan prostor u kojem vlasnici sada češće provode vrijeme. Kroz cijeli dom korištena je pretežno crna i bijela paleta koja se nastavlja i u kuhinji sa ponekim pozlaćenim detaljima.

Foto: bhg.com

Prije: previše skučeno

Skučena prostorija koja je opremljena davne 1943. godine pod hitno je trebala renoviranje i uklanjanje zida između kuhinje i trpezarije. Tokom konstrukcije, originalna kuhinja otvorena je prema susjednoj prostoriji tako da je kreiran dojam prozračnosti i protočnosti u prostoru. Tokom obnavljanja boje, kuhinjskih elemenata i ormarića vlasnici su ugradili i tri velika prozora koja su još više poboljšala vizuelni dojam.

Foto: bhg.com

Poslije: sjajno i novo

Kuhinja je prosto oživila nakon dodatka crvene boje i uvođenjem efikasne organizacije prostorije u obliku slova U. Frižider ima izgled ugradbenog modela a betonske radne ploče dodaju kuhinji moderan i elegantan dojam.

Foto: bhg.com

Podijeli ovo