Koliko ste puta izašli iz supermarketa i zapitali se da li ste napravili pravi odabir proizvoda? Kada se spremamo za kupovinu obično pratimo određeni unaprijed pripremljeni spisak potrebnih namirnica, obilazimo police i tražimo ono što nam je potrebno. Prilikom izbora važemo nekoliko bitnih faktora kao što su dokazana kvaliteta i tradicija u kupovini a jednu od najvažnijih uloga ima i finansijski segment. Svi mi želimo dobiti najbolji mogući kvalitet za najbolju moguću cijenu ali često nemamo najbolji uvid u situaciju i kupujemo po navici.

Ponekada mala razlika od svega nekoliko feninga može na kraju napraviti veliku razliku u kućnom budžetu utrošenom na namirnice tako da je uvijek pravi trenutak da počnete voditi računa o cijenama. To može biti pomalo zamoran posao zato što trebate obilaziti različite supermarkete i upoređivati cijene. Logično je da nećete imate ni želje ni volje za to, ali zato svog najboljeg savjetnika imate u Kućici!

Od ove sedmice uvodimo novu rubriku ”Kućica štedi” i obilazimo pet tržnih centara u potrazi za najpovoljnijim cijenama različitih proizvoda koje svakodnevno koristite. Svake sedmice vam donosimo pregled cijena za jedan odabrani proizvod, a ovaj put radi se o korama za pripremu pite.

 

 

Podijeli ovo