Prije nego što započnete sa bilo kojim projektom uređenja enterijera potrebno vam je malo inspiracije. Ako ste već svjesni koji vas dizajnerski stilovi najviše privlače nećete imati pretjeranih problema prilikom odabira dekoraterskih detalja. Ako to ipak nije slučaj i zbunjeni ste zato što vas privlače potpuno različiti stilovi možda se morate pripremiti za neke poteškoće koje ćete zaticati na putu. Od velike pomoći bi vam bilo da shvatite koji od stilova koji vas privlače ipak preovladava.

Ispod ćete pronaći nekoliko pitanja na koja trebate pronaći odgovore. Ti odgovori vam mogu u velikoj mjeri pomoći u tome da se opredijelite za jedan dominantni stil dekoracije.

Volite li prošla vremena više od sadašnjih?

Ako je odgovor DA i ako se kod vas sve vrti oko prošlosti te prosto obožavate starinske stvari onda razmislite o sljedećim stilovima:

  • Moderni: obilježja ovog stila su elegantne linije namještaja izrađenog u duhu šezdesetih gpodina zbog kojeg ćete se osjećati kao da se nalazite na setu popularne serije „Mad Men”
  • Stil francuskog sela: ovaj stil odiše sa nježnošću i romantikom. Odlikuje se sa elegantno zaobljenim namještajem i raskošnim dekorom koji pomalo podsjeća na francuske kraljevske palate poput Versaja
  • Tradicionalističli stil: ovaj stil tipični je odraz ’starog svijeta’. Klasične linije, udoban namještaj i uredne linije predstavljaju glavne karakteristike prema kojima možete prepoznati ovaj stil.

Podijeli ovo