Da li imate neki ćošak (ili čitavu sobu) u svom domu koji je rezervisan samo za stvari koje ne znate gdje biste ih drugdje mogli staviti? Radi se o tzv. „sobi svaštari” a danas vam donosimo savjete kako možete jednu ovakvu sobu transformisati na odličan način.

Ovaj put radi se o domu lifestyle blogerke Elle Lindquist koja je od useljenja u ovu prostoriju ostavljala sve kutije, stare igračke i druge stvari koje nisu mogle stati u druge prostorije u domu. Ona je željela da kreira prostor gdje će se njena porodica moći odmarati i opuštati ali istovremeno i sobu koja će moći poslužiti kao gostinska kada im dođu posjetioci.

Nakon što se dekoraterka Alexandra Gater riješila stola za bilijar i stonog fudbala ukazao se vrlo zahvalan i prozračan prostor koji je bio idealan za eksperimentisanje sa dekoracijom. Ona je krenula u projekt kreiranja opuštene varijante dnevne sobe koja će u nekim slučajevima moći odlično poslužiti i kao gostinska.

Za početak, iskoristila je samoljepljivu tapetu kako bi kreirala akcent zid a prilikom odabira tapete odlučila za veseli motiv u lijepim bojama. Pogledajte koje je još trikove Alexandra iskoristila tokom ovog zanimljivog projekta.

Izvor: Chatelaine/YouTube

Podijeli ovo