Redizajn ovog zanimljivog porodičnog doma sa prilično izduženim tlocrtom bio je jedan od zahtjevnijih projekta za dekoratera Philippe-a Beauparlant-a. U videu ispod imate priliku da pgoledate kako je on kreirao funkcionalan raspored prostorija u domu i kako ga je modernizovao te kreirao neke veoma interesantne detalje.

Domu je nedostajao bolje definisan hodnik tako da je Philippe dodao ormariće od poda do plafona kao i cementne pločice sa detaljima kako bi stvorio iluziju vizuelno višeg prostora. Kamin u dnevnoj sobi dobio je moderni makeover a stari namještaj zamijenjen je sa novim komadima koji su se mnogo bolje uklopili u ovaj prostor ograničene veličine. U trpezariji Philippe je kreirao jedinstven zid od terakota cigle koji je ovaj dom izdvojio od ostalih.

Philippe je u potpunosti transformisao kuhinja sa dodatnim prostorom za rad te je dodao visoke prozore i vrata za dodatno prirodno svjetlo. U pozadini je uredio dvorište koje predstavlja oazu mira usred gradske vreve.

Izvor: House&Home/YouTube

Podijeli ovo