U moru različitih tutorijala o tehnikama farbanja jaja koji se mogu pronaći na internetu pronašli smo jedan pravi dragulj. Ova tehnika farbanja jaja toliko je jednostavna da nećete odoliti da ju ne isprobate a efekt će biti puno bolji od standardnih dosadnih naljepnica i boje za farbanje.

Kako biste ofarbali jaja potrebna vam je osim farbe za jaja još samo jedna stvar: najobičnija bijela masna bojica! Sa njom na ljuskama kuvanih i još uvijek nefarbanih jaja možete iscrtati razne zanimljive dekorativne oblike. Iduća faza je potapanje u željene boje. Nakon što izvadite jaja iz boje primijetićete da su ostali zanimljivi oblici koje ste prethodno kreirali na površini jaja. Primjer možete pogledati na fotografiji ispod.

Foto: ddl.rs

Boju za jaja možete napravite i sami, odnosno možete kreirati prirodne boje kakve su pripremale naše majke i bake uz pomoć cvjetova ljubičica, kore od luka, maslačka, špinata i cvekle.

Pored ove tehnike u sljedećem videu prikazane su još neke veoma jednostavne metode za ukrašavanje jaja koje možete isprobati ovog petka.

Izvor: ddl.rs

Podijeli ovo