Ove godine čuvena IKEA slavi svoj 75. rođendan i definitivno ima razloga za slavlje! IKEA katalog za 2019. godinu prepun je klasičnih kao i inovativnih komada namještaja po kojima je ova kompanija prepoznata u cijelom svijetu.

Proljećnu kolekciju čini veliki broj proizvoda koji su inspirisani dekorom popularnim tokom pedesetih godina prošlog vijeka, a tu su i zanimljivi vintage komadi odlično uklopivi u moderan dekor. Već smo navikli da IKEA nudi interesantne komade namještaja koji su multifunkcionalni i primjenjivi na niz načina u malim prostorima, a takvi komadi nisu izostali ni u ovogodišnjoj proljećnoj kolekciji. Izdvojili smo neke od posebno zanimljivih detalja iz ove kolekcije u nastavku.

Ovo nije samo obični prekrivač sa floralnim uzorkom kakav obično možemo vidjeti u kućama naših baka. Radi se o specifičnoj vrsti floralnog uzorka koji je bio posebno popularan tokom 18. vijeka, a pojedini originalni primjerci čuvaju se i u muzejima u Francuskoj. Uparite ovaj pomalo klasični izgled sa krevetom moderne forme i dobićete savršenu kombinaciju starog i novog

Foto: styleathome.com

Podijeli ovo