Nema ništa ljepše od udobnog ušuškavanja u mekane jastuke i deku tokom zime. Još ako pored sebe imate kućnog ljubimca, dobru knjigu i neki topli napitak imate recept za idealno zimsko opuštanje! Ako želite dodatno uveseliti vaše mjesto za odmaranje i učiniti ga udobnijim odlična opcija su pom pom jastuci u veselim bojama. Izdvojite malo vremena poslije posla ili tokom vikenda i napravite sami ove jastuke koji će se odlično uklopiti u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili hodniku. Garantujemo da se nećete zaustaviti samo na jednom!

Foto: mogujatosama.rs

Za izradu pom pom jastuka potrebno vam je:

  • Raznobojna vunica koja će vam poslužiti kao predivo
  • Spravica za pravljenje pom pom loptica ili viljuška
  • Pištolj za ljepak ili super ljepak
  • Obična jastučnica
  • Makaze

Postupak izrade:

U zavisnosti od veličine jastučnice odredićete broj pom pom loptica koje trebate izraditi. Za standardnu veličinu jastučnice 60×60 cm biće vam tako potrebno oko 50 loptica.

Instrukcije za izradu pom pom loptica možete pogledati na sljedećem linku.

Foto: mogujatosama.rs

Za izradu pom pom loptica možete upotrijebiti i običnu viljušku. Kako biste napravili lopticu obmotajte vunicu oko zubaca viljuške i kroz sredinu provucite končić kojim ćete sve učvrstiti. Skinite vunicu sa viljuške, isjecite sve presavijene krajeve i malo ih popravite sa makazicama, namjestiti ih u oblik prstima i dobićete lopticu.

Foto: mogujatosama.rs

Za pom pom loptice iskoristite vunicu u što više boja kako biste postigli što bolji efekt. Slobodno napravite loptice raznih veličina kako biste dobili jastuk još zanimljivijeg izgleda.

Loptice trebate fiksirati uz pomoć ljepka tako što ćete ih redati odmah jedne pored drugih dok ne prekrijete cijelu površinu jastučnice.

Foto: mogujatosama.rs

Moguće je da ćete loptice morati ljepiti jedne za drugu kako bi bile što bolje učvršćene na jednom mjestu. Nakon što se ljepak dobro osuši možemo možete staviti svoje pom pom jastuke u željeni kutak doma.

Uživajte!

Izvor: mogujatosama.rs

Podijeli ovo