Nedavno ste posjetili drugaricu koja se uselila u novi stan i ostali ste zadivljeni sa zidovima u njenoj dnevnoj sobi koji su umjesto klasične bijele ofarbani u vrlo zanimljivoj smaragdnoj nijansi zelene boje. Danima razmišljate o tome koliko njen stan izgleda dobro i zamišljate razne scenarije u glavi kako bi se ta boja uklopila i u neku od prostorija u vašem domu. Mi vas u potpunosti podržavamo u vašoj avanturi zvanoj eksperiment sa bojama a kako bismo vam pomogli u odabiru boje koja bi se mogla odlično uklopiti u vašem domu donosimo vam nekoliko osnovnih pravila koji bi vam mogli olakšati cijeli proces potrage za idealnom novom bojom za vaše porodično gnijezdo.

Nikada ne kupujte boje na licu mjesta

Važno je da prilikom početka procesa odabira farbe započnete sa širokom paletom opcija. Kada odete u prodavnicu trebate već biti naoružani informacijama o raznim opcijama kako biste se mogli odlučiti šta će najviše odgovarati vašim potrebama. Ovo obično znači ćete morati uraditi temeljno istraživanje, ali ono će vam se svakako isplatiti kasnije ako odaberete dugoročno najefektniju varijantu.

Odabir suptilnih boja može ponekad biti komplikovanije od odabira jarkih, zato što je mnogo teže steći dojam o ovim bojama na osnovu raspoloživog uzorka. Iz tog razloga je dobro da pregledate više uzoraka koji su bliski boji koju želite postići kako biste stekli što bolji dojam.

Podijeli ovo