Arhitektica Darcie Watson transformisala je nekada oronula izdanje u stvarno upečatljiv moderan dom a pri tome je očuvala neke od karakterističnih detalja koji ovaj prostor čine posebnim. U narednom videu možete pogledati kako je pomiješala staro i novo te pažljivo odabrala određene zanimljive komade namještaja i dekorativne detalje kako bi objedinila cjelokupni dekor prostorija.

Kuća je originalno sagrađena davne 1905. godine i sa vremenom su prostorije izdjeljene na spavaće sobe te je prostor pretvoren u mini hotel. Darcie se odlučila da tokom renoviranja kreira otvoreni koncept a to je postigla dodavanjem atraktivnih strukturalnih greda.

U kuhinji je očuvala vrlo kvalitetno kuhinjsko ostrvo od hrastovine koje daje određeni rustikalni šarm inače prilično modernoj i svedenoj estetici koja preovladava u ostatku prostora. Duboki ormarići I police predstavljaju pameran sistem skladištenja stvari, a u ostatku doma ističu se tamni zidovi koji pomažu kreiranju atmosfere udobne kućne biblioteke. Kako sve to izgleda pogledajte u narednom videu.

Izvor: House&Home/YouTube

Podijeli ovo