Uđite svježi i uredni u 2019. godinu. Sada je pravo vrijeme da razmislite o svojim dobrim i lošim navikama u domu i odlučite koje mijenjate, a koje ostavljate.

Jeste li znali da je potrebno 28 dana kako biste usvojili jednu naviku? Također, jeste li znali da ne možemo odjednom usvojiti više od tri nove navike? Osim ako imamo izuzetno jaku snagu volje. Zato vam donosimo listu od 6 loših navika u domu dva mjeseca prije Nove godine kako biste ih malo po malo stigli promijeniti i kako biste mjesto na onoj posebnoj listi novogodišnjih odluka sačuvali za uvođenje lijepih navika, a ne rješavanje onih loših.

  1. Punite ladice beskorisnim stvarima

Svi imamo onu jednu ladicu prepunu totalno nepovezanih stvari. Stare gumice za kosu, stari daljinski upravljač, neispravan sat, kabel koji ne znamo za što služi, loptica za badminton, selotejp koji inače nikada ne možemo pronaći… Vrijeme je da razvrstate ovu ladicu i većinu njenog sadržaja bacite u smeće. Zatim je prenamijenite za nešto određeno tako da je iznutra ogradite malim pregradama i tako spriječite nakupljanje nepotrebnih sitnica.

Foto: jutarnji.hr/domidizajn

Podijeli ovo