Ah, ta Skandinavija. Dom prodavnica kao što su H&M i Ikea, mjesto odakle potiču tvorci LEGO kockica, zemlja gdje se može vidjeti Aurora Borealis. Osim toga, mjesto gdje se praktikuje minimalistički dizajn koji se odlikuje sa čistim i modernim linijama.

Ako ste i sami ljubitelj skandinavskog stila uređenja imamo odlične vijesti za vas: glavni trend za ovogodišnju prazničnu dekoraciju je ’Skandinavska zima’. Radi se o spoju norveškog, švedskog, danskog i finskog dekorativnog stila koji je mnogo više od klasičnog ogoljenog minimalizma. Skandinavski domovi su prozračni, ispunjeni svjetlom, uredni i puni zanimljivih tekstura i slojeva. Odlikuju se sa prigušenim tonovima boja, krznenim dekorativnim komadima, slojevima tkanina i minimalističkim aksesoarima. Ako želite pratiti trenutno najpopularniji praznični dekorativni stil pogledajte sljedeće načine kako to možete uraditi.

Borova šuma

Neka vas inspiriše priroda kako biste stvorili jedinstvenu dekorativnu postavku na prozoru u obliku minijaturne borove šume. Ako ne možete napraviti postavku poput ove podjednako dobra alternativa je i print na kojem su prikazane jelke i zimski motivi, a ove motive možete i sami nacrtati uz pomoć boja za staklo.

Foto: livingetc.com

Podijeli ovo