Nemaju svi mašinu za pranje suđa ali oni koji je imaju znaju koliko im je to promijenilo i olakšalo život. Često se dešava da u kuhinji nema mjesta za postavku mašine ali sada postoji rješenje i za taj problem! Radi se o minijaturnoj stonoj verziji mašine za pranje suđa koja pored toga što je vrlo praktična ne treba priključak za vodu.

Već se predviđa da će ova minijaturna verzija jednog od najkorisnijih aparata u domaćinstvu koja nosi naziv „Tetra” osvojiti tržište. Osim ako za vas pranje suđa ne predstavlja svojevrsnu meditaciju i vid opuštanje mogli biste razmisliti o nabavci ovog odlično malog uređaja.

Foto: jutarnji.hr

Ovu najmanju moguću mašinu za pranje suđa kreirala je kompanija „Heatworks” i u nju je ugradila inovativni sistem za grijanje vode. Grafitne elektrode kojima se griju minerali u vodi omogućile su nastanak uređaja koji se samo uključuje u struju dok se voda ulijeva ručno.

Foto: jutarnji.hr

„Tetra” je superkompaktan, pametan i energetski učinkovit uređaj. Troši mnogo manju količinu vode od one koju potrošite tokom ručnog pranja, a kreativni tim koji stoji iza dizajna ovog uređaja izračunao je da on može jednom dvočlanom domaćinstvu godišnje uštediti više od 5500 litara vode.

Foto: jutarnji.hr

Još jedna pozitivna strana ove pametne mašine je i što je ekološka zato što štiti okoliš. Pomaže u boljoj organizaciji vašeg slobodnog vremena a i prekrasno je dizajnirana. Treba li vam još razloga za nabavku? Nama ne!

Izvor: jutarnji.hr

Podijeli ovo