Proces pranja i sušenja veša sa sobom nosi brojne zamke i izazove ali zato smo tu mi da vas posavjetujemo oko svih vaših dilema i neodoumica. U nastavku vam donosimo odgovore na tri pitanja koja se tiču pranja nove odjeće koju ste nosili samo par puta, pauza između ciklusa sušenja u sušilici i najefikasnijeg raspoređivanja ciklusa pranja velikih količina veša.

Pitanje 1: Najefikasniji način pranja velikih količina veša

Jednom kada dobijete djecu možete se oprostiti od brzog i jednostavnog pranja veša i svakodnevno se gomilaju tolike količine da se nekad jedva snađem. Imate li neki savjet kako se jedna novopečena mama blizanaca može efikasno izboriti sa pranjem mnogo većih količina veša nego ranije? Mislim da se trebam nekako reorganizovati ali ne znam kako da to uradim.

Irena, Mostar

Ako istovremeno trebate oprati velike količine veša to može izazvati popriličnu dozu stresa i čest rezultat je da vikend provedete u stalnom pranju. Najbolji i najefikasniji način da se organizujete pri pranju veša, pogotovo kada dođu djeca, jeste da svoj glavni zadatak podjelite na nekoliko manjih tokom sedmice i ne ostavljate sve za vikend. Posvetite npr. jedan da pranju posteljine, drugi pranju laganije odjeće, a kada imate više djece možete imati po jedan da za pranje odjeće svakog od njih. Kada stigne nedjelja bićete spremni za opuštanje.

Foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Podijeli ovo