Do sada već znate da je ponedjeljak u znaku TED-a i da su ovaj put na redu odgovori na neka od vaših pitanja o ispravnom načinu tretiranja i pranja veša. U nastavku vam donosimo novo izdanje rubrike TED pitanja i odgovori.

Pitanje 1: Koliko često treba prati pidžame?

Pozdrav moje ime je Mirjana i majka sam dvojice malih dječaka. Sada tokom ljetnog perioda mnogo se svi znojimo tokom spavanja iako imamo i klimu i otvorimo prozore. Ujutro se često budim okupana znojem a tako i moji dječaci pa sam nešto razmišljala: glupo mi je da perem pidžamu nakon samo jednog nošenja ali mi je isto tako neugodno da više puta spavam u spavaćici u kojoj sam se već preznojavala. Koja je neka optimalna mjera za pranje pidžama, da ne pretjerujem sa pranjem a da se opet osjećam čisto?

Mirjana, Sokolac

Pidžame se tokom ljeta i perioda visokih temperatura kada se češće i obilnije znojimo trebaju optimalno prati nakon svaka 3-4 nošenja. Ukoliko se vi ili članovi porodice tuširate prija odlaska u krevet, onda pidžamu možete nositi i duže od toga zato što će joj trebati više vremena da poprimi neugodan miris.

Foto: JESHOOTS.com/pexels.com

Podijeli ovo