Tepih je jedan od onih elemenata u kojem se krije završni dodir za uređenje doma. Naime, bez njega je interijer prazan, pa on osim dekorativne uloge, uokviruje prostor i daje mu toplinu. Visoki ili niski flor? Ručno tkanje ili meki, čupavi? Dolaze u cijeloj paleti oblika, dimenzija i materijala koji će začiniti dom i uljepšati boravak u njemu.

Odgovarajuća veličina od ključne je važnosti jer tepih koji je premalen ili pak prevelik potpuno može upropastiti atmosferu i narušiti izgled prostorije u kojoj se nalazi. Stoga je bitno da on harmonično prati linije namještaja i ostalih komada u interijeru, a kako ga odabrati i na što vrijedi obratiti pozornost, doznajte u nastavku.

Tepih kao završni dodir

Izabrati tepih koji će se uklopiti u sobu za koju ga birate može predstavljati pravi izazov. Često ga biramo po boji ili uzorku, zanemarujući model i teksturu. Neka vas manjak kvadrata u domu ne zavara, tepih rijetko kada može biti ‘premalen’, a oni predimenzionirani svakako će dati otmjeni i uglađeni dojam. Svaki iskusni dekorater upozorit će vas na važnost odabira odgovarajuće veličine tepiha i njegovog pozicioniranja u prostoru.

Foto: journal.hr

Podijeli ovo