Ako sebe smatrate dobro organizovanom osobom i na internetu uvijek pretražujete nove savjete za bolju organizaciju u životu velike su šanse da ste nekad čuli za Marie Kondo. Njena knjiga „Čarolija organizacije” izazvala je veliku pažnju u svijetu i postala je poznata po savjetima za čišćenje koji imaju pravi terapeutski učinak. Ova autorka je izdala još nekoliko knjiga sa sličnom tematikom a onda se posvetila novom projektu- kreiranje linije vlastitih proizvoda u saradnji sa jednim brendom. Tako je nastao Meri Kondo set za putovanja.

Foto: journal.hr

Marie je pošla od ideje da se većina ljudi mrzi pakovati i nema pretjerane volje za dobru organizaciju prostora u koferu. Kada se pakujemo bez nekog posebnog redosljeda rezultat je mnoštvo rasparenih sitnica u raznim uglovima kofera tako da skoro nikada ne možemo iz prve naći ono što nam je potrebno. Iz tog razloga ona se odlučila za kreiranje veoma elegantnog rješenja ovog problema u saradnji sa brendom „Cuyana”. Radi se o veliko kožnom neseseru koji sadrži tri manja kovčežića u kojime se mogu odlično smjestiti sve sitnice, kozmetika, modni aksesoari i slično.

Foto: journal.hr

Čim je objavljena vijest o lansiranje ove linije svi neseseri su unaprijed rasprodani u roku od tri dana. Neseser je izrađen od vrhunske italijanske kože i dolazi u nekoliko različitih boja. Na poleđini imate mogućnost da utisnute svoje ime.

Izvor: journal.hr 

Podijeli ovo