Svi bismo nekako voljeli preurediti dom za što manje novca, ili čak besplatno ako je to ikako moguće. Dobra vijest je da se dom stvarno može transformisati na brz, jeftin i odličan način.

Ta transformacija ne mora uključivati puno detalja ili odabir komplikovanih aksesoara, ali obično podrazumijeva par pažljivo sprovedenih trikova. Obično nam krajem godine novčanik nije toliko pun koliko bismo željeli, tako da trenutno nije vrijeme za skupe projekte. Iz tog razloga vam donosimo nekoliko ideja koje će na odličan način osvježiti vaš dom i koje vas neće koštati- ništa.

Ponovo razmislite o rasporedu namještaja u stanu

Naoružani samo sa papirom i olovkom i uz malu upotrebu mišića, možete u potpunosti transformisati atmosferu u nekoj prostoriji. Isplanirajte potpuno novi raspored sa postojećim namještajem: pomjerite sofu ispod prozora ili udaljite namještaj od zida te približite različite elemente jedne drugima. Ne ustežite se od odabira namještaja u naglašenim bojama koji će unijeti dašak novine i neočekivanog, kao i od premještanja određenih umjetnina iz jedne u drugu prostoriju.

Foto: mydomaine.com

Podijeli ovo